Tervezett programok

Make wine not war – az igazi egzotikum
A világ egyes országaiban a béke még mindig álom, a háborús forrongások állandóak. A bor sok mindenre képes, talán arra is, hogy elsimítsa az ellentéteket. Ismerünk olyan pincészetet, amely a bombázások idején is szállított bort Libanonból, és olyan grúz borászat borát is kóstoltuk már, amelyik csempészve tudta csak kijuttatni portékáját. Mesterkurzusunkon Angela Muir MW többek között olyan török, ciprusi, izraeli és libanoni borokat mutat be, amelyeket máshol aligha kóstolhatunk!


James Bond és az angol királyi udvar pezsgője: Bollinger
A korábbi években Billecart-Salmonnal és a Piper-Heidsieck pezsgőház Rare sorozatával magasra tette a lécet.
www.champagne-bollinger.com

 

Férfiistenek, akik főzni is tudnak – Flying Culinari Circus
“Levetkőztetjük” a gasztronómiát a norvég sztárszakácsokkal
www.fccircus.com

 

Nemzetközi nőnap – a világ boros nőpápái
Jancis Robinson első embere, Julia Harding MW, az MW Intézet elnöknője, sztárborásznők a világból (Gaia Gaia, Signora Antinori), Isabelle Legeron – van-e a bornak női arca?

 


Masi
– Dante leszármazottja, Sandro Boscaini, vagy ahogy sokan hívják Mister Amarone tette naggyá Veneto borvidékét, aki most személyesen mutatja be a birtok imádott borait.

www.masi.it

 

MW mesterkurzus– Amit a mesterek tettek naggyá és amit ezután tesznek fel a világ térképére – 6 mester egy mesterkurzuson, 6 borral, 6 történettel!
www.mastersofwine.org

 

 

Depardieu – végre valóban?
A színészóriást és boraitt évek óta próbáljuk elhozni Magyarországra, most újabb reményekkel vágunk a szervezésnek.

 

A kultikus Gaja – mesterkurzus a tulajdonos, Angelo Gaja lányával
Akinek a borai 10 évre előre el vannak adva


 

Egyszervolt borok – hazai borászok olyan borokat mutatnak meg, amelyek csak egyszer készültek, nem lesz folytatás, ez lesz az utolsó esély.

Leányka fehérben és feketében
Workshop a feteasca regala és a feteasca neagra legszebb példáival

Termelői champagne – van ilyen!
Ismeretlen gyöngyszemek Champagne-ból

Újdonságok 2013-ban

Biodinamikus szekció – mennyire woodoo?
Az őrület mögötti igazság: workshop, kiállítóterem – azaz a biodinamikus és organikus kiállítók külön helyet kapnak hangsúlyozva a biodinamikát.

Közép-Európa leggjobbjai – borverseny
Tavaly 11 magyar bor mérkőzött 11 külföldi borral a rangos zsűri előtt, melynek elnöke maga Steven Spurrier volt. 2013-ban Közép-Európa legjobbjai együtt küzdenek a világ többi régiójának boraival.

Tasting Zone – valódi kínálat
2012-ben a Tasting Zone lehetőségével nem minden kiállító élt, pedig számos szakember ott kezdi a kóstolást, és azt a standot keresi fel személyesen, amelyik a Tasting Zone-ban kóstolt bora alapján felkelti figyelmét – itt tett a már említett Steven Spurrier is. Ezért munkatársaink a bepakolás napján begyűjtik kiállítónktól a borokat, hogy borászkiállítóink figyelmetlenségből ne maradjanak ki egy lehetőségből.

A világ borversenyei – melyikre éri meg jelentkezni?
A Tasting Zone egyik érdekessége lesz 2013-ban, hogy meghívást kapnak a világ borversenyeinek szervezői, akik bemutathatják győztes boraikat, így mindenki kóstolással döntheti el, hogy egy verseny aranyérme valóban aranyat ér-e.

Kötetlen kóstolók a VinCE Borbárban, a legnagyobb kiállítóterem kellős közepén
A kiállítók között elhelyezkedő kis szigeten többek között megelevenednek a VinCE Magazin oldalai, ugyanis Csizmadia-Honigh Péter néhány korábbi cikkének főszereplőit hozza el a borbárba, például a krétai és a német borokat